Het gezicht achter Flinke Hond

Flinke Hond is Sander Ampe. Zo lang ik me kan herinneren ben ik opgegroeid tussen de honden en andere dieren. Een liefde die ik heb geërfd van mijn ouders. Deze begripvolle en liefdevolle mensen hebben me ook andere waarden meegegeven: zoals empathie en veel geduld. Waarden die ik nu elke dag kan gebruiken bij het opvoeden van mijn en andere honden. Want vergis je niet: een hond correct opvoeden vraagt oeverloos geduld!

Na jaren van omzwervingen en zoeken van wat ik nu eigenlijk wou doen met mijn leven bleek dat mijn roeping al die jaren gewoon voor mijn neus lag. Honden opvoeden, maar vooral mensen opvoeden. Ik geef namelijk geen les aan de honden. Ik geef les aan de geleiders, aan het gezin van de hond. Daarnaast wil ik diezelfde mensen ook enkele dingen bijbrengen over gezonde voeding.

Ik heb Flinke Hond opgericht vanuit een verlangen om bepaalde leegtes in de hondenwereld op te vullen. Zo was ik zelf veel met de voeding van mijn trouwe viervoeters bezig na het volgen van de cursus ‘Voeding van de hond’. Dagelijkse gezonde voeding was er reeds in overvloed, maar voor beloningen of een tussendoortje was er jammer genoeg minder keuze. Nu is dit gelukkig verleden tijd met Flinke Hond!

Daarnaast geef ik les in een hondenschool en volg natuurlijk de ene bijscholing na de andere. Les geven in een hondenschool geeft mij, de geleiders en hun honden veel voldoening. Ik kan de mensen ook veel bijbrengen. Het enige wat hierin ontbreekt is training in het dagelijkse leven. Er passeert geen tram op het terrein van de hondenschool om maar een voorbeeld te geven. Maar ook dit is verleden tijd met de puppycursus van Flinke Hond waarbij we na enkele lessen in de vertrouwde omgeving van de hond de wijde wereld intrekken.

Ik woon samen met mijn vrouw, twee honden en twee katten in een huis met een bescheiden tuin. Ons huis is – zelfs met zo veel dieren – een oase van rust. Ik help dan ook graag iedereen in de omgeving van Gent om hetzelfde te bekomen: een rustige en harmonieuze band met je hond zodat je elkaar blindelings begrijpt!

Zelfstandig hondeninstructeur (Syntra) + Stage De Voeding van de hond (Syntra) Hondengedragstherapeut (volgens connectiemethode) (Geert De Bolster)

Instructeur in hondenschool Happy Dogs te Kalken.

k heb ontelbare boeken gelezen over honden in het algemeen en specifiek over de opvoeding en het gedrag van honden. Hieronder een kleine greep uit de boeken die ik persoonlijk echte aanraders vind. - De psychologie van de hond (Stanley Coren) - Help, mijn hond trekt (Turid Rugaas) - Kalmerende signalen (Turid Rugaas) - Uw hond trainen en opvoeden (Geert De Bolster)

Volg onze reviews op Trustpilot

Gift Card

Contacteer ons

Wij gebruiken cookies om jouw gebruiksgemak te verbeteren!  Meer info

Chat openen
Waarmee kan ik je helpen? 🤔
Hallo! Waarmee kan ik je helpen? 🤔